Algemene tandheelkunde

Voorkomen is beter dan genezen. Onder dit motto trachten we zoveel mogelijk tandproblemen te vermijden. In de algemene tandheelkunde neemt preventie een belangrijke plaats in. We adviseren de patiënt en sturen de poetstechniek bij. We streven ernaar onze patiënten optimaal zelf voor hun gebit te laten zorgen. Ook een 6-maandelijkse controle en tandsteenverwijdering zijn essentieel voor het behoud van de tanden.
Indien er toch een gaatje is ontstaan kan de tandarts dit door vroegtijdige opsporing al in het beginstadium behandelen. In geval van ernstigere problemen kiest de tandarts samen met de patiënt voor aangepaste oplossingen. Door regelmatige bijscholing (accreditering) en het gebruik van moderne en wetenschappelijk ondersteunde technieken streven we naar kwalitatieve algemene tandheelkunde. We bieden alle courante tandheelkundige behandelingen aan onder één dak. Als we echter van mening zijn dat de prognose van een behandeling kan verbeterd worden door gespecialiseerde zorgen zullen we de patiënt hierover inlichten en de keuze geven of we hem/haar doorverwijzen naar een specialist.Esthetische tandheelkunde

In de esthetische tandheelkunde wordt gebruik gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en veneers waarmee de vorm, stand en kleur van de tanden kan worden verbeterd.
In ons team hebben I. Lijnen en J. Lemaire zich verder bekwaamd in esthetische en restauratieve tandheelkunde, tijdens een driejarige specialisatieopleiding aan de KU Leuven.
In functie van uw wens kunnen zij uw glimlach verbeteren volgens de "golden proportions" van de ideale mond.
Ook het bleken van verkleurde tanden valt onder esthetische tandheelkunde.
Het verplaatsen van tanden door middel van een beugel of blokjes gebeurt na doorverwijzing (orthodontie).Prothese en implantaten

Het kan gebeuren dat een een zwaar gehavende tand niet meer te redden valt. Gelukkig kan uw kauwcomfort en glimlach hersteld worden door vervanging van de verloren tand(en). We onderscheiden twee soorten van vervangingsmogelijkheden: vast of uitneembaar. Vaste oplossingen zijn kronen of bruggen gesteund op wortels of op implantaten. Implantaten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse tandheelkunde. Een implantaat is een titaniumschroefje dat de grootte heeft van een tandwortel. Die "nieuwe" wortel kan dan als steun dienen voor de te vervangen tanden.
Onder uitneembare oplossingen verstaan we een kunstgebit. Ook een kunstgebit kan door implantaten vastgehouden worden. Het blijft een uitneembare oplossing maar met een hoger comfort.
Er zijn altijd wel verschillende mogelijkheden. Wij geven u graag verder advies.
(*) Restauratieve tandheelkunde. In de master "Restauratieve tandheelkunde" worden geavanceerde tandheelkundige conserverende en prothetische technieken gedoceerd. Suprastructuur op implantaten, vaste en uitneembare prothetiek maken deel uit van deze opleiding.


Kleurbepaling

Volkeramische brug

Overkappingsprothese onderkaak op 2 implantaten.

Brug op 2 implantaten.